Waar moet je opletten bij het elektrisch rijden?

Het elektrisch rijden wordt anno 2022 gezien als de toekomst van de auto industrie, steeds meer merken maken elektrische autos en steeds meer mensen rijden er in rond. Elektrisch rijden is dus een hele opkomende trend en om mee te gaan in deze trend, is het handig om te weten waar je rekening mee moet houden wanneer je elektrisch gaat rijden. Want er komt misschien wel meer bij kijken dan dat je in eerste instantie zou denken, ondanks het de toekomst is van autorijden heeft het zo ook weer zijn nadelen. In deze blog vertellen waar je op moet letten om deze nadelen te minimaliseren.

Het aanschaffen van een elektrische auto 

Ten eerste moet je kijken naar welke elektrische auto het beste bij jouw past, de grootste factor die hierbij van belang is is de actieradius van de auto. Wanneer je lange afstanden aflegt in de auto wil je er zeker van zijn dat de elektrische auto een hoge actieradius heeft, het tussentijds opladen van de auto kan namelijk veel tijd in beslag nemen. Een brandstof auto tank je met een paar minuten af en je kunt weer verder, met een elektrische auto kun je tot wel 45 minuten wachten totdat de accu weer een beetje vol is. Het nadeel van een elektrische auto met een hoge actieradius is, dat deze anno 2022 aanzienlijk duurder zijn in de aanschafprijs.

Het slim opladen van de elektrische auto   

Zoals je net misschien net al is opgevallen is een hoge drempel van het elektrisch rijden, de laadtijd die komt kijken bij de elektrische auto. Daarom wil je goed voorbereid zijn zodat je niet hoeft te wachten totdat de auto vol is, de beste manier is door het thuis op te laden van de auto. Wanneer je thuis komt kun je gemakkelijk de auto aan bijvoorbeeld de wallbox pulsar hangen, terwijl je thuis aan het uitrusten bent laad de auto zich op. Daarnaast is het thuis opladen van de auto ook aanzienlijk goedkoper dan het opladen bij een laadstation, ook bespaard het ook nog veel tijd. Een laadpaal aan huis is dus een win win situatie, benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij laadkompas

Voordelen van elektrisch rijden  

Het elektrisch rijden heeft natuurlijk ook zijn voordelen, zo is elektrisch rijden een hele milieubewuste keuze. Daarnaast is het ook een stuk voordeliger dan het rijden van een brandstofauto, de aanschaf ligt voor de instapprijs wel een stuk hoger. De aanschafprijs kan wel op de langere termijn uit door de besparing op de brandstof.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *