Waar let je op bij het verkopen van een bedrijfswagen?

Heb jij een luxe bus staan die je graag wilt verkopen? Het kan lastig zijn om een goede manier te vinden om je bus te verkopen. Er gaat al snel veel werk in zitten en je weet niet precies welke prijs je er voor wilt krijgen. Als je te hoog in zet, gaat er niemand op je bus reageren en als je te laag in zet krijg je veel minder geld. Een bus verkopen kan daardoor erg lastig zijn. In dit blogbericht willen we je op weg helpen om een geschikte manier te vinden. Daarom geven we je in deze blog drie mogelijkheden!

Bedrijfsauto verkopen aan een opkoper

Als je een bedrijfsauto wilt verkopen, wil je er natuurlijk zo min mogelijk moeite voor hoeven te doen. Een bedrijfsauto verkopen kan daardoor erg goed aan een opkoop bedrijf. Deze kopen oude bedrijfswagens in en geven ze altijd een nieuwe bestemming. Je hoeft hiervoor enkel je auto aan te melden door een kenteken in te voeren en aanvullende informatie te verschaffen. Vervolgens wordt er een bod uitgebracht op je bedrijfswagen en kun je hem direct verkopen. Je hoeft er dus geen weken mee te blijven zitten! Het is vaak wel zo dat je hier een relatief laag bedrag voor krijgt. Je zult dus niet de hoofdprijs krijgen, maar je zal de auto wel gemakkelijk kunnen verkopen.

Bedrijfswagen online verkopen

Een andere mogelijkheid die je hebt voor het verkopen van je bus, is hem online te zetten. Er zijn verschillende kanalen online te vinden waarop je de bus kunt gaan verkopen. Het nadeel van deze online verkoop is wel dat het soms erg lang kan duren. Een bus verkopen is namelijk niet een dagelijkse bezigheid van jou, waardoor het lastig kan zijn om een goed aanbod te plaatsen. Hiervoor zijn foto’s en filmpjes uiterst belangrijk! Het mooie van de auto zelf verkopen zit hem in het feit dat je hier over het algemeen nog het meeste geld voor krijgt. Je zult voor dit extra bedrag dus we harder aan het werk moeten.

Bedrijfswagen inruilen bij de dealer

Ga je een nieuwe bedrijfswagen kopen? Dan kun je wellicht de oude bus inruilen bij de dealer voor een korting op de nieuwe wagen. In veel gevallen is de inruilwaarde lager dan wanneer je zelf de auto zou gaan verkopen. Desalniettemin heb je met deze manier natuurlijk geen extra moeite die u moet doen. Hierdoor is dit dan ook een behoorlijk populaire manier om een oude auto in te leveren. Je levert de ene auto namelijk in en rijdt in veel gevallen zo weer weg met de volgende bedrijfswagen. Wil je zo snel mogelijk je bus kwijt en daarnaast zo kort mogelijk geen bedrijfswagen in je bezit hebben? Dan kan deze manier jou wellicht uitstekend schikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *