Volkswagen bouwt nieuwe fabriek voor nieuw EV-merk

Volkswagen bouwt nieuwe fabriek voor nieuw EV-merk

Medio vorig jaar werd bekend dat Volkswagen in de Verenigde Staten een nieuw EV-merk gaat voeren: Scout. Aanvankelijk leek het erop dat Volkswagen voor de productie van de modellen van Scout een samenwerking zou aangaan met een externe partij. Volkswagen zou onder meer in gesprek zijn met het Taiwanese Foxconn, maar daar ziet Volkswagen toch van af. Dat blijkt uit berichtgeving van het Duitse Automobilwoche.
Volkswagen zou de Scout-fabriek zelf gaan bouwen, al is nog niet bekend waar de faciliteit komt te staan. Volkswagen's Scout komt eerst met een elektrische pick-up en een relatief utilitaire elektrische offroader.
Het merk Scout ontleent zijn naam aan de International Scout, een terreinauto van de voluit International Harvester geheten merk dat vooral een fabrikant van landbouwvoertuigen en vrachtwagens was. De eerste Scout verscheen begin jaren zestig op de Amerikaanse markt en werd er verspreid over twee generaties tot de 1980 geproduceerd. Volkswagen kreeg merknaam Scout in handen tot zijn vrachtwagen- en busafdeling Traton in 2020 het Amerikaanse Navistar in handen kreeg. Scout lijkt vooralsnog niet naar Europa te komen. Het is niet voor het eerst dat een merk van de Volkswagen Group niet naar Europa komt. Zo voert de Volkswagen Groep puur en alleen in China submerk Jetta.
 
 

Bron: Autoweek