Sergio Pérez wint GP van Singapore, Max Verstappen zevende

Sergio Pérez wint GP van Singapore, Max Verstappen zevende

Kort voor de race kwam het rond het Marina Bay-stratencircuit nog met bakken uit de lucht, met als gevolg dat de start van de race werd uitgesteld. Omdat de volledige race zich binnen drie uur moet voltrekken was er onvoldoende tijd om de vooraf vastgestelde hoeveelheid ronden te rijden. Na twee uur indrukwekkend scheuren wist Red Bull-coureur Sergio Pérez op de eerste plek te eindigen, maar of er al reden voor feest is bij Christian Horner en zijn kornuiten is nog maar de vraag.
Er hangt Pérez namelijk mogelijk een tijdstraf boven het hoofd. De Mexicaan zou te veel afstand tot de direct voor hem rijdende safety car hebben gereden. Mocht de teamgenoot van Max Verstappen een stevige tijdstraf krijgen, dan gaat de titel mogelijk naar Ferrari-coureur Charles Leclerc die voorlopig dus op de tweede plek staat. Het tijdsverschil tussen Pérez en Leclerc bedraagt echter een ruime zeven seconden, met als gevolg dat bij Red Bull de flessen toch ontkurkt kunnen worden als de tijdstraf 5 seconden bedraagt.
Voor Max Verstappen was de race er niet een om lang te blijven herinneren. Door een voor de Nederlander matig verlopen kwalificatie startte Verstappen op plek acht, waar hij bij het doven van de rode lampen maar slecht van wist weg te komen. In de eerste ronde verloor de regerend wereldkampioen maar liefst vier plekken, maar wist uiteindelijk onder meer Vettel en Gasly de achterkant van zijn RB18 voor te schotelen. Na meerdere safety cars verremde Verstappen zich, met een vlakke kant op de banden en dus een extra pitstop tot gevolg.
In de slotfase van de race kwam Verstappen in een treintje achter Hamilton en Vettel. Hamilton was als eerste aan de beurt, waarna de Nederlander in de allerlaatste ronden ook Vettel achter zich liet aansluiten.
Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Latifi (Williams), Alonso (Alpine), Albon (Williams), Ocon (Alpine) en Gasly (Alpha Tauri) haalden de eindstreep niet.

Bron: Autoweek