Radical komt met nieuw circuitmonster

Radical komt met nieuw circuitmonster

Radical bestaat dit jaar 25 jaar en dat laat men natuurlijk niet ongemerkt aan zich voorbijgaan. Het merk, bekend van de Spartaanse, bloedsnelle en meestal vooral voor circuitgebruik bestemde auto's, werkt aan een nieuw 'vlaggenschip'. Dat wordt de auto die je hierboven op de foto ziet en die vooralsnog als 'Project 25' door het leven gaat. Reken er maar op dat-ie later nog een andere naam krijgt.
We zien een auto die in verschillende opzichten doet denken aan eerdere creaties van Radical. Zo krijgt hij een opvallend lage 'schouderlijn' en steekt de cabine er relatief hoog bovenuit. Wel oogt het wat meer als een volwaardige auto dan de haast een soort kart-achtige Radical Rapture van een paar jaar geleden. Hij doet wat dat betreft meer denken aan de RXC, die bijna tien jaar geleden werd gepresenteerd. Volgens Radical komt deze nieuwkomer ook voort uit de RXC.
De Radical 'Project 25' krijgt gewoon een verbrandingsmotor aan boord en wel een uit eigen huis afkomstige biturbo V6. Volgens Radical moet die er naar verwacht zo'n 860 pk uitstampen. Slik. Waarschijnlijk wordt de van een werkelijk immense achtervleugel voorziene nieuwe Radical een relatieve lichtgewicht, dus reken maar dat er bloedstollende prestaties mee mogelijk worden. Die prestaties zelf meemaken wordt een heel exclusief verhaal, want Radical gaat maar 25 exemplaren van de auto bouwen. De eerste leveringen vinden eind volgend jaar plaats.

Bron: Autoweek