Prijzen vernieuwde Opel Corsa en Corsa Electric

Prijzen vernieuwde Opel Corsa en Corsa Electric

In hoog tempo moderniseert Stellantis zijn compacte modellen. Peugeot heeft de 2008 en de elektrische e-2008 zowel visueel als technisch opgewaardeerd en bij Opel keerde de Corsa onlangs terug van een vrij ingrijpende bijpuntsessie. De vanafprijs van de vernieuwde Corsa met benzinemotor is vastgesteld op €23.349 en is daarmee ongewijzigd. De Opel Corsa Electric heeft een prijs van minimaal €34.999 en is daarmee iets voordeliger geworden.
Opel Corsa.
Opel Corsa Electric
De herziene Corsa Electric heeft net als de Corsa met verbrandingsmotoren een nieuwe neus, compleet met een meer uitgesproken Opel-Vizor-smoeltje. Je kunt hem nu bestellen met de nieuwe  aandrijflijn met 156 pk sterke elektromotor en grotere accu, goed voor een actieradius van 402 kilometer. In die trim kost hij minimaal €37.999.
De Corsa Electric blijft tevens verkrijgbaar met de bekende 136-pk elektromotor en de kleinere 50-kWh accu. Die variant heeft een rijbereik van 357 kilometer en kost in vernieuwde vorm €34.999. Dat is twee mille minder dan voorheen. Een 11-kW boordlader is op elke Corsa Electric standaard, hetzelfde geldt voor onder meer een digitaal instrumentarium, een nieuw infotainmentsysteem met 10-inch infotainmentscherm, automatische klimaatregeling en – niet onbelangrijk – een warmtepomp.
Opel Corsa
Zoals gezegd blijft de vanafprijs van de Corsa met benzinemotor ongewijzigd. Hij is er in opgefriste vorm nog steeds vanaf €23.349. Voor dat bedrag krijg je een 75 pk sterke atmosferische 1.2 die aan een handbak is geknoopt. Voor meer motorische pit staat de Corsa met 100 pk krachtige 1.2 Turbo op de prijslijst. Die is er vanaf €24.499. Deze versie heeft een handbak, maar is tegen meerprijs ook met de achttraps automaat te krijgen. De sterkste benzinekrachtbron is de 130 pk sterke 1.2 PureTech-driepitter. Die is standaard aan een achttraps automaat gekoppeld en is alleen in de topuitvoering GS leverbaar.
Mild-hybride benzinemotoren zijn er nog niet, die volgen later.
Hier lees je alles over de vernieuwde Opel Corsa. 

Bron: Autoweek