Prijzen tweedehands auto's stabiliseren

Prijzen tweedehands auto's stabiliseren

In mei dit jaar stond een tweedehands auto op AutoScout24 gemiddeld voor €24.642 te koop. Een aanzienlijk bedrag. De gemiddelde vraagprijs van een occasion op de autoverkoopsite lag in mei dan ook een flinke €2.537 – 11,5 procent – hoger dan in mei vorig jaar. Toch is er enigszins sprake van goed nieuws. De prijzen van gebruikte auto's lijken namelijk te stabiliseren.
Tussen januari en mei steeg de gemiddelde vraagprijs van een op AutoScout24 aangeboden occasion met €123 (+0,5 procent). In diezelfde periode vorig jaar viel een prijsstijging van maar liefst €1.093 waar te nemen (+5,2 procent). Volgens Autoscout24 heeft dat vooral te maken met een groter wordend aanbod van tweedehands auto's. In mei dit jaar nam het occasionaanbod op de verkoopsite ten opzichte van begin dit jaar met ruim 7,5 procent toe.
Onlangs wierp ook Automotive MediaVentions, het moederbedrijf van onder meer Gaspedaal.nl en Autotrack.nl, een licht op zijn mei-cijfers. Daaruit bleek dat de gemiddelde vraagprijs van occasions op Gaspedaal.nl en Autotrack.nl in mei €24.005 betrof.

Bron: Autoweek