Op zoek naar… een occasion voor gezin met twee jonge kinderen

Op zoek naar... een occasion voor gezin met twee jonge kinderen Renault Clio Estate (2015) – €8.500 Je ziet 'm veel rijden op de Nederlandse wegen: de Renault Clio Estate. Van de huidige Clio maakt Renault 'm niet meer, dus je zal het moeten doen met het aanbod op de occasionmarkt. De Clio komt uit de compacte klasse, maar biedt als Estate een bagageruimte van 443 tot 1.380 liter. Jonge kinderen zullen daarnaast genoeg ruimte hebben op de achterbank. Dit exemplaar is een 0.9 TCe met 90 pk en heeft zaken als navigatie, parkeersensoren, airconditioning en cruise control aan boord. Rij je jaarlijks toch wat meer kilometers? Dan kun je binnen het budget ook kiezen voor de 90 pk sterke 1.5 dCi. Liever een Clio Estate met een wat sportievere uitstraling en meer vermogen? Deze 1.2 GT past nét binnen het budget!
Zelf op zoek naar een Clio Estate voor minder dan €10.000
Opel Astra Sports Tourer (2011) – €8.950 Liever wat meer ruimte dan de Clio? Dan is deze Opel Astra Sports Tourer wellicht een optie. Met 500 tot 1.550 liter heb je wat meer bagageruimte en ook op de achterbank zitten je kinderen wat rianter dan in de Renault. Deze Astra heeft als bonus de 1.6 Turbo met 180 pk onder de kap, ook navigatie, stoelverwarming, parkeersensoren, climate control en cruise control zitten erop. Kun je ook met wat minder vermogen en uitrusting toe? Dan heb je voor ongeveer €1.500 minder ook keuze uit deze 1.4 Turbo met 120 pk. Voor de veelrijder valt deze 1.6 CDTI van een generatie later eventueel ook nog binnen het budget.
Zelf op zoek naar een Astra Sports Tourer voor minder dan €10.000
Nissan Qashqai (2008) – €7.250 De Nissan Qashqai kan bestempeld worden als de stamvader van alle cross-overs die de markt langzaam overnemen. Deze Qashqai 1.6 Acenta uit 2008 heeft met 410 tot 1.513 liter minder bagageruimte dan de Astra, maar biedt voor mensen die daar waarde aan hechten wel het voordeel van een hogere instap en hoge zit. Hij komt uit 2008, dus verwacht niet dat je je smartphone kunt koppelen met het infotainmentsysteem om muziek te kunnen luisteren. Wel biedt deze Qashqai climate control, bluetooth telefonie, cruise control en parkeersensoren achter. De 1.6 zie je veruit het meeste terug in het occasion-aanbod, maar je kunt eventueel ook opteren voor een 2.0 met vierwielaandrijving en automaat. Als je iets meer te besteden hebt, kun je ook op zoek gaan naar een Qashqai van na de facelift. Het aanbod aan diesels is wat schaarser onder de 10 mille, maar als je niet kijkt op een kilometertje meer of minder zou je dit exemplaar uit 2014 op de kop kunnen tikken.
Zelf op zoek naar een Qashqai voor minder dan €10.000
Andere occasion-suggesties voor een jong gezin met twee kinderen? Laat het weten in de reacties!

Bron: Autoweek