Nieuwe elektrische bedrijfswagens met een vleugje Tesla

Nieuwe elektrische bedrijfswagens met een vleugje Tesla

Watt Electric Vehicle Company (WEVC) is een vrij jong bedrijf dat zich – de bedrijfsnaam geeft al aan – volledig richt op elektrische voertuigen. WEVC heeft onder meer een elektrisch platform ontwikkeld waar het een sterk op de Porsche 356 lijkende auto op bouwt en wil dat platform ook aan derden verkopen. Ook gaat WEVC elektrische bedrijfsauto's voeren. Tijdens de Commercial Vehicle Show in Birmingham heeft WEVC de eCV1 gepresenteerd, een modulaire bedrijfswagen die in verschillende smaken gebouwd gaat worden.
WEVC wil op jaarbasis tot 5.000 exemplaren van zijn slimme modulaire bedrijfswagen gaan bouwen. De eCV1 is om meerdere reden opvallend. Allereerst lijkt de WEVC eCV1 enigszins op de beduidend grotere Tesla Semi. Maar er is meer. Zo zit de bestuurder net als in die Tesla Semi in het midden van de cabine en dus niet aan de linker- of rechterkant. Volgens WEVC kan de bestuurder dan eenvoudig uitstappen aan de kant van de stoep. Prima inzetbaar dus in markten waar men aan de linker- of rechterkant van de weg rijdt. Volgens WEVC komt de Watt eCV1 ook beschikbaar met plek voor twee of drie inzittenden.
Lekker in het midden.
De eCV1 komt beschikbaar als gesloten bestelbus en krijgt naast een versie met een grotere opbouw ook een versie met een open laadbak. Daarnaast komt de eCV1 als chassis-cabine beschikbaar waar bedrijven zelf een opbouw op kunnen zetten. De Watt eCV1 is een zogenoemde 3,5 tons bedrijfswagen en heeft dus een aanzienlijk laadvermogen. De batterijen maken deel uit van de basis waar de eCV1 omheen is gebouwd.
Het accupakket van de eCV1 heeft een capaciteit van 110 kWh en levert de bedrijfswagen een elektrische actieradius op van tot 370 kilometer. De chassis-cabine-variant legt 1.750 kilo in de schaal. Indicatieprijzen zijn er nog niet.

Bron: Autoweek