Mobiele lader thuis als permanente oplossing: kan dat?

De mobiele thuislader komt weer veel in het nieuws. Veel Nederlanders zijn de vakanties aan het boeken of hebben de zomervakantie op dit moment al geboekt. Ga je op vakantie met een elektrische auto, dan is de mobiele thuislader ideaal, maar is dit nou ook een product dat je kunt gebruiken om permanent als laadoplossing in te zetten thuis? Dat kan zeker, al zitten er een aantal haken en ogen aan. 

Verschillende mobiele laders: zeker opties voor permanent gebruik

Wil je een mobiele lader thuis gebruiken als standaardoplossing voor het laden van je elektrische auto, dan zijn er zeker modellen die hier perfect geschikt voor zijn. Wat vooral belangrijk is, is het vinden van de mobiele lader voor thuis die in staat is om de auto optimaal, veilig én binnen korte tijd op te laden. Houd minstens rekening met de volgende punten:

  • Een mobiele lader voor thuisgebruik moet minstens oververhittingsbescherming hebben.
  • De maximale laadsnelheid moet hoog zijn, zodat de accu binnen een nacht geladen kan worden.
  • Het contactpunt (bronpunt van de stroom) moet deze laadsnelheid ondersteunen (wat vaak betekent dat er aanpassingen nodig zijn in het netwerk thuis).
  • Dynamische of aanpasbare laadsnelheden zijn ideaal om geen overlast te veroorzaken voor de rest van het thuisnetwerk.

Kun je voldoen aan de bovenstaande punten en kun je ervoor zorgen dat de thuislader op een optimale snelheid kan laden, dan is de mobiele thuislader prima te gebruiken als een standaardoplossing.  

Verdient de laadpaal toch niet stiekem de voorkeur? 

Een gemiddelde laadpaal verdient altijd de voorkeur boven een mobiele thuislader, maar dat betekent niet dat de (veel goedkopere) mobiele laders daarom direct afgeschreven moeten worden. Integendeel zelfs, want er zijn tal van mobiele thuisladers die bijzonder geschikt zijn voor regelmatig gebruik. De laadpaal krijgt echter de voorkeur omdat deze vaak op aanzienlijk hogere snelheden kan laden, wat beter past bij de moderne elektrische auto met een groter accupakket. Heb je een kleiner accupakket of tijd genoeg om de auto te laten laden, dan kan een mobiele thuislader een prima tijdelijke of vaste oplossing zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *