Max Verstappen wint met overmacht GP van Azerbeidzjan

Max Verstappen wint met overmacht GP van Azerbeidzjan Verstappen boekte de 25e zege uit zijn loopbaan. Daarop was hij sowieso al kanshebber, omdat de Limburger met een andere strategie tweede lag achter Leclerc. Toen die zijn Ferrari met een grote rookpluim de pits inreed, was de strijd helemaal gestreden.
De regerend wereldkampioen had zijn teamgenoot eerder al ingehaald. Pérez ging bij de start wel aan de leiding, maar wist niet weg te rijden bij de kopmannen van Red Bull en Ferrari. Verstappen bleek na de openingsfase sneller en ging de Mexicaan op het rechte stuk voorbij, die kort daarvoor al door het team was geïnstrueerd het gevecht niet aan te gaan. Pérez pakte wel het puntje voor de snelste ronde.
Leclerc was aan de leiding gekomen door te profiteren van een virtual safety car, die nota bene was veroorzaakt door zijn eigen teammaat Carlos Sainz. De Spanjaard moest zijn Ferrari na acht ronden met hydraulische problemen langs de kant zetten. Leclerc dook vanaf de tweede plaats naar binnen, terwijl de Red Bulls doorreden. Toen die later ook hun stop maakten, ging de Ferrari aan kop. Dat duurde echter niet lang. Met twee uitvalbeurten was het een rampweekend voor het Italiaanse team. Verstappen had op dat moment al een gezonde voorsprong op Pérez, erfde de leiding en ging op weg naar een relatief makkelijke middag.
Top tien GP Azerbeidzjan Max Verstappen
Sergio Pérez
George Russell
Lewis Hamilton
Pierre Gasly
Sebastian Vettel
Fernando Alonso
Daniel Ricciardo
Lando Norris
Esteban Ocon WK-stand 1. Max Verstappen (Red Bull): 150 punten
2. Sergio Pérez (Red Bull): 129 punten
3. Charles Leclerc (Ferrari): 116 punten

Bron: Autoweek