Maserati helemaal elektrisch vanaf 2030

Maserati helemaal elektrisch vanaf 2030

Nu Maserati onder de vleugels van Stellantis opereert waait er opeens een opvallend frisse wind der vernieuwing. Binnenkort trekt het merk het doek van de Grecale, maar dat is lang niet het enige dat je van het merk kunt verwachten. Volgens jaar brengt het merk namelijk de elektrische GranTurismo Folgore op de markt die je op deze foto’s ziet. Daarnaast verkoopt Maserati vanaf 2030 geen enkel model meer met een verbrandingsmotor.

Maserati Folgore. Dat is de naam van Maserati’s strategie waarmee het zich wil omvormen tot een fabrikant van alleen elektrische auto’s. Dat gaat vrij hard. Hoewel Maserati op dit moment nog geen enkele EV heeft, biedt het vanaf 2025 van elk model ook een volledig elektrische versie. Vijf jaar later levert het merk alleen nog volledig elektrisch aangedreven auto’s.
Maserati GranTurismo
In 2023 stelt Maserati zijn eerste elektrische auto naar voren. Dat is een elektrische versie van de nieuwe GranTurismo waar het merk alvast een drietal foto’s van deelt. Overigens komt de GranTurismo ook beschikbaar met

Lees verder…

Bron: Autoweek