Kleine update voor Renault Zoe

Kleine update voor Renault Zoe

We kunnen niet van een facelift spreken in dit geval, maar de Zoe krijgt wel een zogenaamde modeljaarupdate. Wat kleine wijzigingen dus, vooral aan het leveringsgamma. Renault geeft de drie verschillende uitvoeringen van zijn kleinste elektrische model namelijk de namen die ook op andere modellen zijn gelanceerd. Life, Limited en Intens worden daarmee de Equilibre, Evolution en Iconic.
Ook inhoudelijk verandert er het nodige aan de uitvoeringen. Zo krijgt de Zoe nu standaard een multimediasysteem met een 7-inch touchscreen en Android Auto en Apple Carplay, waar de Life het voorheen met radiovoorbereiding (!) moest doen.
Topversie Iconic onderscheidt zich met accenten in wat Renault titaniumkleur noemt, de gelige elementen die we eerder op een soortgelijk aangeklede Megane E-Tech zagen. Alle uitvoeringen krijgen typeplaatjes in deze kleur. De getoonde lakkleur is trouwens ook nieuw en heet ‘Shadow Grey’. Hetzelfde geldt voor de 17-inch wielen, die zijn voorbehouden aan de Iconic.
Opvallend: het logo overleeft de modeljaarwissel zonder wijzigingen. De Zoe doet het dus niet met het nieuwe 2D-logo van Renault, maar krijgt nog gewoon een verchroomd, dik ‘wybertje’ mee.
De Zoe is er als vanouds in twee motorische smaken, de R110 met 108 pk en de R135 met 136 pk. Voorheen kon alleen de basisversie met de lichtste aandrijflijn worden gecombineerd. Nu is het – in Frankrijk althans – andersom, en kan de R135 alleen als rijk uitgeruste Iconic worden besteld. In alle gevallen monteert Renault een accu van 52 kWh, goed voor een theoretisch bereik van bijna 400 km. Nederlandse prijzen van de aangepaste Zoe zijn er nog niet.

Bron: Autoweek