Hoeveel capaciteit heeft accu van Tesla Model 3 LR na ruim 130.000 km?

Hoeveel capaciteit heeft accu van Tesla Model 3 LR na ruim 130.000 km?

De elektrische auto die dit keer aan bod komt in onze accudegradatiecheck is de Tesla Model 3 Long Range. Eentje uit 2019, dat was het topjaar voor de Model 3 in Nederland. Hij werd zelfs de bestverkochte auto. In deze rubriek kijken we of je je zorgen moet maken over de degradatie van de accu na vele kilometers en verloop van tijd. Deze Tesla Model 3 Long Range heeft 137.000 kilometer gelopen.

Alsof Fernando Alonso himself zo van een Formule 1-race komt aangelopen. Niets is echter minder waar. De ­’kimoaa’-cap en het lange haar van Julien Maalsté zetten je subiet op het verkeerde been. Hij meldt zich voor de accudegradatietest van zijn Tesla Model 3.
Maalsté is een fervent autorijder. Hij heeft een verzameling klassiekers, zoals een ­Citroën 2CV, een Ami 6, een DS en een Ford Econoline, alle in identieke babyblauwe kleur. “Het was de bedoeling de Tesla dezelfde kleur te geven, maar de wrappers zaten er een tikkie naast. Dit is eerder turquoise dan babyblauw, vind je niet? Anticiperend rijden
Hoe kan een petrolhead als Maalsté nu in een elektrische auto rijden? Eén …

Lees verder…

Bron: Autoweek