Handel in elektrische occasions fors toegenomen

Handel in elektrische occasions fors toegenomen Met name particulieren zoeken voor een elektrische auto hun toevlucht tot de occasionmarkt. 57 procent van alle elektrische occasions die de vakhandel dit jaar tot en met mei wist te slijten, kwam in handen van particuliere kopers. In absolute aantallen gaat het om 11.399 mensen die het tankstation – al dan niet deels – vaarwel zeggen. Vorig jaar ging het in die periode nog om 4.560 particulieren die de overstap maakten en twee jaar geleden waren dat slechts 1.435 mensen. De groeicurve loopt dus aardig stijl omhoog. Het overige deel van de occasions ging naar de zakelijke markt. Ook leasemaatschappijen zoeken hun toevlucht tot elektrische occasions: 4.598 gebruikte EV's werden namelijk aan leasemaatschappijen verkocht.
Het populairste merk onder particuliere kopers van elektrische occasions is Volkswagen, dat een marktaandeel van 15 procent heeft. Renault zit daar niet ver achter met 14,5 procent van de EV-taart, Hyundai neemt de derde plek op het erepodium in met een marktaandeel van bijna 9 procent. Bij de individuele modellen komt de Renault Zoe als winnaar uit de bus. 13 procent van alle EV-occasions die de afgelopen periode werden verkocht was namelijk een Zoe. De Nissan Leaf, net als de Zoe een vroege vogel op EV-gebied, pakte een marktaandeel van 8 procent. Tot slot koos bijna 7 procent van de particuliere EV-occasionkopers voor de Volkswagen e-Golf.
Zelf op zoek naar een elektrische occasion? Blader dan eens door het elektrische occasion-aanbod van AutoWeek. Op dit moment staan daar ruim 8.000 gebruikte EV's in de virtuele showroom!

Bron: Autoweek