Giannini Uso: piepkleine pick-up met 40 pk

Giannini Uso: piepkleine pick-up met 40 pk

Giannini Automobili ken je wellicht van de tot 350 pk sterk rallymonster omgebouwde Fiat 500 die het bedrijf zo'n zes jaar geleden presenteerde, maar nu rijdt het Italiaanse bedrijf zich met een heel andersoortig modelletje in de kijker. Dit is de Giannini Uso, een 3,17 meter korte elektrische pick-up die er relatief ruig uitziet, maar die motorisch behoorlijk bescheiden is. Hoewel zijn uiterlijk namelijk anders doet vermoeden, heeft de Uso zelfs geen vierwielaandrijving.
De Giannini Uso is een uiterst compacte pick-up met plek voor twee personen. Op de achteras zit een elektromotor met een piekvermogen van 40 pk en 120 Nm. Daar haalt de Uso een topsnelheid mee van 90 km/h. Het continue vermogen bedraagt 20 pk en daarmee valt het kleintje in de klasse van de quadrimobiles. Dankzij die classificatie hoeft de Uso niet aan allerhande veiligheidseisen te voldoen waar reguliere bedrijfswagens of personenauto's wel aan moeten voldoen.
De elektromotor put z'n levenslust uit een 21 kWh accu, goed voor een bepaald niet verkeerde actieradius van 235 kilometer. Zet je de Uso op offroadrubber, dan moet je genoegen nemen met een elektrisch bereik van 140 kilometer. Het accupakket kan met een 6,6 kW boordlader opgeladen worden.
De laadbak van de Giannini Uso is 1,1 meter diep en je kunt er tot 250 kilo aan materiaal in kwijt. De Uso heeft ook nog eens een uitschuifbare 'lade' van 75 centimeter lang die tot 150 kilo aankan. Airco is standaard, hetzelfde geldt voor wat Giannini omschrijft als slijtvaste kunstlederen bekleding.
Giannini vraagt €28.500 voor de Uso. Dat is exclusief lokale belastingen.

Bron: Autoweek