Elektrische Lancia Delta is er nu al

Elektrische Lancia Delta is er nu al

Lancia is nog slechts een schim van wat het ooit is gewerkt. Niet getreurd, in de toekomstplannen van Stellantis is een plek weggelegd voor heropleving van het merk, er komt zelfs een nieuwe en waarschijnlijk elektrische Lancia Delta. Op een echt nieuwe en elektrische Delta moet je nog enkele jaren wachten, maar voor wie niet kan wachten is er een oplossing.

De Lancia Delta keert terug, maar voor wie niet kan wachten of simpelweg vreest voor wat Stellantis van een nieuwe Delta bakt, biedt het Franse GCK Exclusiv-e uitkomst. Het bedrijf komt met een volledig elektrische Delta: de Delta-e. De Delta-e is zoals zijn uiterlijk al verraadt geen volledig nieuw model. Het betreft een zogeheten restomod, een klassieker die, behalve tot in de puntjes opgeknapt, ook is doorspekt met nieuwe technieken.
GCK Exclusive’s Delta-e is een Delta HF Integrale waar de geblazen 2.0 viercilinder uit is verwijderd om plaats te maken voor een elektrische aandrijflijn. Die aandrijflijn bestaat uit een relatief bescheiden 200 pk en 350 Nm sterke elektromotor en – jawel – …

Lees verder…

Bron: Autoweek