Elektrische Cadillac Escalade IQ: als een veganist bij McDonalds

Elektrische Cadillac Escalade IQ: als een veganist bij McDonalds

Wie dacht dat Cadillac nog altijd enkel archaïsche slagschepen in elkaar timmerde, is het merk jaren geleden waarschijnlijk al uit het oog verloren. Cadillac heeft naast een stel relatief compacte SUV's en cross-overs immers al de elektrische Lyriq in het aanbod en komt op termijn ook nog eens met een elektrische topsedan: de Celestiq. Het merk produceert nog altijd een breed scala aan sedans als de CT4, CT5 en CT6 en ook is de opulente Escalade nog altijd een flinke pijler binnen het Cadillac-gamma. Van de derde generatie Escalade leverde Cadillac ooit een hybride versie, maar de vijfde en huidige zesde generatie moeten het zonder enige vorm van elektrificatie doen. Dat gaat waarschijnlijk niet veranderen, maar toch komt er een volledig elektrische Cadillac Escalade. En snel ook. Hoe zit dat?
De huidige Cadillac Escalade krijgt de elektrische Escalade IQ naast zich.
De huidige generatie Cadillac Escalade mag er met zijn V8-benzinemotoren gewoon nog een paar jaar tegenaan. Net zoals de EQS het elektrische alternatief is voor de Mercedes-Benz S-klasse krijgt de Escalade een elektrisch equivalent in de vorm van de Escalade IQ. Die komt net als de Lyriq en Celestiq – en auto's als de Silverado EV, GMC Hummer EV en -jawel – Honda Prologue – waarschijnlijk op een variant van het Ultium-platform van General Motors te staan.
Op 9 augustus beleeft de Cadillac Escalade IQ zijn publieksdebuut in New York. Hij zal in GM's Factory Zero-fabriek in Detroit het gebouwd worden. In een teaservideo die Cadillac van het model vrijgeeft, zien we onder meer dat de auto een verlicht Cadillac-embleem, een verlichte grille en Cadillac-kenmerkende verticale led-verlichting aan weerszijden van het front krijgt.
Cadillac: nieuw elektrische SUV.
Zitten er meer elektrisch Caddy's in het vat? Zeker. Zo liep onze spionagefotograaf in de Verenigde Staten onlangs een ingepakt testmodel van een elektrische SUV van Cadillac tegen het lijf, mogelijk een elektrisch alternatief voor de XT6 (foto's 6, 7 en 8).

Bron: Autoweek