Duizenden tweedehands motoren en versnellingsbakken wachten op een nieuwe eigenaar

Zelf een auto opknappen of een gebruikte motor, versnellingsbak of ander onderdeel nodig? Dit artikel vertelt je waar je jouw onderdeel kunt vinden.

Ben jij bezig met het renoveren van een auto? Of heb jij motorschade of een nieuwe versnellingsbak nodig voor je daily driver? Voor klassieke en oudere auto’s zijn motoren niet meer nieuw te koop, en voor nieuwere auto’s zijn ze onbetaalbaar. Maar wist je dat er duizenden motoren en versnellingsbakken tweedehands te koop zijn? Stel je bent een mooie BMW E30 aan het opknappen, dan staan er al 6 motoren voor je klaar waarvan de goedkoopste motor kopen voor ongeveer 1000 euro gekocht kan worden. En het is niet alleen BMW, voor heel veel merken, modellen en generaties zijn er goede motoren beschikbaar. We behandelen in dit artikel de veel gestelde vragen over gebruikte auto onderdelen kopen.

Kan ik ook een Ferrari motor kopen?

Je denkt misschien, lekker makkelijk om BMW als voorbeeld te nemen, daar zijn er immers veel van gemaakt. En dat klopt, hoe meer auto’s er gemaakt zijn, hoe groter de kans dat je een gebruikte motor kopen kunt. Maar, als je een beetje let op welke nieuwe motoren beschikbaar komen, lukt het zelfs een tweedehands Ferrari motor te kopen. De kosten? Je kunt voor minder dan 20.000 euro een Ferrari motor vinden. De prijs is inclusief BTW en verzendkosten. 

En de versnellingsbak dan?

Na de motor is de versnellingsbak een specialistisch onderdeel met een hoge prijs en beperkte beschikbaarheid. Maar, als je hoort dat er tienduizenden tweedehands versnellingsbakken beschikbaar zijn, dan lijkt een tweedehands versnellingsbak kopen ineens een stuk makkelijker. Zelfs voor Ferrari, Lamborghini, Maserati of een Auston Martin kun je er een vinden. En natuurlijk voor de meeste courante auto’s, zoals BMW, Audi, Volkswagen, Peugeot, etc. Wanneer jij de juiste versnellingsbak kopen wilt, dan moet je zeker bij tweedehands auto onderdelen kijken.

Maar kun je als particulier auto onderdelen kopen?

Zowel particulieren als garages kunnen zelf auto onderdelen bestellen. Je bent natuurlijk niet afhankelijk van je garage. Je mag prima zelf, als je bijvoorbeeld een nieuwe motor in verband met motorschade zoekt, zelf op zoek gaan. In overleg met je garage zal hij hem er zeker in willen zetten. Ook voor hobbyisten die zelf aan de auto sleutelen, is dit een uitkomst. Voor een motor en versnellingsbak inbouwen heb je uiteraard wel gereedschap en kennis nodig, maar er zijn voor vrijwel ieder merk clubs die je willen helpen.

Kan ik naast motor en versnellingsbak ook andere onderdelen kopen?

Wanneer je aan een auto sleutelt, of dit nu als hobbyist of garagist is, dan kan het een uitdaging zijn om goede onderdelen te vinden. Maar, via Autoparts24 koop je alle onderdelen. Met bijna 4 miljoen onderdelen te koop, is er een grote kans dat je jouw benodigde onderdeel gaat vinden. Van een aandrijfas voor een Mercedes Vito tot de originele Audi radio, de Audi Concert, voor een Audi – A5 Sportback. Voor originele auto onderdelen betaal je relatief bijzonder weinig als je dit tweedehands doet.

Zijn de onderdelen goed?

Levering is binnen enkele dagen, daarna zul je zelf zien dat het om goede onderdelen gaat. Mocht je een klacht hebben, dan kun je deze indienen. Terugsturen is mogelijk, maar uiteraard moet het retour verzoek wel beoordeeld worden. Voor garantie geldt de wet Koop op Afstand. Dus, bottomline, je koopt gebruikte auto onderdelen, waaronder motor en versnellingsbak, tegen meeneemprijzen en de kans dat je stil komt te staan met je project is een stuk kleiner. Waar wacht je dus nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *