De voordelen van de juiste laadpaal

Besluiten om een laadpaal te kopen, is één. Maar ook daadwerkelijk de juiste laadpaal kiezen, is vervolgens de volgende belangrijke stap. Nu de mogelijkheden groter dan ooit zijn, is het misschien ook moeilijker dan ooit om een keuze te maken. Meer en meer mensen tonen hun interesse in een laadpaal. Dit is een geheel logische ontwikkeling, wanneer je kijkt naar de opkomst van de elektrische auto. Iedereen is er bij gebaat om thuis een laadpaal te installeren, zodat je altijd een methode tot je beschikking hebt om je auto op te laden.

Redenen om een laadpaal te kopen

Redenen om überhaupt een laadpaal te kopen, zijn over het algemeen vrij divers. Voor verschillende mensen geldt dat verschillende redenen de doorslag geven. Echter is het wel met vrij veel zekerheid te zeggen dat het altijd om een combinatie van de volgende redenen gaat:

  • Gemak: Gemak is misschien wel de belangrijkste reden om voor een laadpaal thuis te kiezen. Wanneer je namelijk een laadpaal voor je huis hebt staan, hoef je nergens meer heen om je auto op te laden. Je komt bijvoorbeeld thuis na een lange dag werken, stopt de laadpaal in het stopcontact en voor je het weet is je accu weer vol. Veel mensen kiezen ervoor om op deze manier ’s nachts de elektrische auto op te laden. Je komt dan in de ochtend nooit voor ongewenste verrassingen te staan. De accu van je auto is altijd vol, waardoor je optimaal gebruik maakt van de maximale actieradius.
  • Geldbesparing: Daarbij kan het ook puur om monetaire redenen gaan. Niemand vindt het namelijk leuk om onnodig te veel te betalen. En dat is precies wat er gebeurt wanneer je geen eigen laadpaal voor de deur hebt staan. Je moet dan namelijk altijd afreizen naar een publiek laadstation. De kosten van deze stroom liggen vaak een stuk hoger dan bij je eigen energieleverancier. Bovendien maak je ook ngo eens extra kosten doordat je richting het laadstation moet reizen. Wanneer je thuis een laadpaal hebt, hoef je geen enkele onnodige extra meter te maken.
  • Extra duurzaam: Ten derde is een laadpaal daar bovenop nog eens extra duurzaam. Wanneer je voor een laadpaal kiest (en daarmee een elektrische auto) verminder je je CO2-uitstoot aanzienlijk. Je ecologische voetafdruk gaat daarmee een heel stuk omlaag. Zo draag je op een significante wijze je steentje bij aan een groenere, schonere wereld. En dan hou je nog eens een financieel voordeel aan deze keuze over ook. Is dat niet het ultieme scenario?

Zodoende zijn er automatisch al tal van redenen om een laadpaal voor je huis neer te zetten. Maar waar moet je vervolgens op letten wanneer je er eentje gaat uitkiezen?

Waarop letten bij laadpaal uitkiezen?

Een laadpaal uitkiezen, is een vrij precies werkje. Aangezien dit een investering voor de lange termijn betreft, is het wel belangrijk dat het een goede is. Dat je in één keer tevreden bent met je aankoop. Hou daarom rekening met de volgende factoren:

  • Het laadvermogen: Het laadvermogen van een laadpaal is van doorslaggevend belang. Het is namelijk cruciaal dat het laadvermogen aansluit op het laadvermogen van je elektrische auto. Alleen dan is het mogelijk om snel je auto op te laden. Heeft je auto of je laadpaal een hoger laadvermogen dan de ander? Dan is dit eigenlijk zonde. Je profiteert dan niet maximaal van de mogelijkheden.
  • Het merk: Daarnaast is ook het merk van de laadpaal een cruciale factor. Er zijn namelijk tal van aanbieders die intussen een goede reputatie in deze sector wisten te verwerven. Hierdoor kies je voor een stukje zekerheid wanneer je voor een van deze merken kiest. Een goed voorbeeld hiervan Wallbox. Met een Wallbox Pulsar Plus 22kw kies je voor een van de meest innovatieve opties van dit moment. En bovendien zijn er nog tal van andere Wallbox 22kw laadpalen die veel klanten hoog hebben zitten.
  • Het design: Tot slot blijft dan het design nog over. Hierbij refereren we nog een keer naar het feit dat de laadpaal een investering voor de lange termijn is. Het is in dat opzicht wel zo prettig wanneer je deze qua design ook goed bij je woning vindt passen. Je begint je dan na verloop van tijd niet onnodig te irriteren aan het uiterlijk van deze technologie. Sterker nog; je houdt er een zeer goed gevoel aan over. Dat is hoe het altijd zou moeten zijn.

Zodoende heb je alle belangrijke informatie tot je beschikking om de juiste keuze te maken wat een laadpaal betreft. Neem de verschillende opties stap voor stap door en beslis voor jezelf waar je nu echt naar op zoek bent. Binnen de kortste keren is het dan zover en geniet jij iedere dag opnieuw van de vele voordelen van deze moderne vorm van duurzame technologie in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *