Cupra DarkRebel: provocatie in voor digitale speeltuin

Cupra DarkRebel: provocatie in voor digitale speeltuin

Wie tureluurs wordt van de mate waarin de digitale technieken het dagelijks leven binnendringen, kan het beste even wegkijken. Cupra gaat er namelijk behoorlijk ver in. Cupra gelooft in de metaverse, een soort virtuele tegenhanger van de tastbare werkelijkheid met '3D-werelden'. Binnen die digitale belevingswereld heeft Cupra zijn eigen ruimte: Metahype. Voor zijn eigen virtuele speeltuin heeft Cupra nu een studiemodel getekend: de DarkRebel.
De Cupra DarkRebel is volgens Cupra-topman Wayne Griffiths het ultieme uithangbord van de visie van het merk op de toekomst. Dat betekent overigens niet dat Cupra daadwerkelijk met een van de DarkRebel afgeleid productiemodel komt. Het merk noemt de DarkRebel dan ook geen 'voorspelling', maar een 'provocatie'. De DarkRebel lijkt een sportief shooting brake-achtig model met een opvallend lang front en een cabine waarvan het optische zwaartepunt boven de achteras zit. De Cupra DarkRebel heeft verlichting die ogenschijnlijk in de carrosserie is verzonken. De uit driehoeken opgebouwde koplampen van de elektrische DarkRebelzijn interessant, daar ook de Tavascan een lichtsignatuur met driehoekjes heeft. Ook andere toekomstige modellen van Cupra – waaronder gefacelifte versies van bestaande modellen – krijgen een dergelijke lichtsignatuur. Het interieur oogt natuurlijk futuristisch en vrij minimalistisch. Achter het stuur zien we een digitaal kereltje staan dat ongetwijfeld helemaal aansluit bij de metaverse, Cupra's Metahype en alles eromheen.
In wat Cupra de – jawel – Hyper Configurator noemt is de Cupra DarkRebel te personaliseren. Overigens lijkt het niet bij enkele virtuele versies van de DarkRebel te blijven. Cupra zegt namelijk dat er ook een tastbaar exemplaar komt.

Bron: Autoweek