BMW is hard bezig met de elektrificatie van hun modellen

Zoals al in een eerder artikel vermeld timmert BMW hard aan de weg met de elektrificatie van hun modellen. De luxe automaker heeft al diverse elektrische modellen gelanceerd, zoals de BMW iX3. Dit model kwam medio 2020 op de markt en is volledig elektrisch. Daarnaast heeft BMW een elektrische Mini, die in 2021 op de markt kwam.

Maar ook in 2022 komen er diverse elektrische BMW’s op de markt, welke wij in dit artikel verder zullen toelichten.

De BMW IX1 (elektrische X1)

De BMW IX is een kleine SUV die gebaseerd is op de bekende X-modellen van het merk. Deze auto komt in 2022 op de markt en zal volledig elektrisch zijn. Het vermogen van de motor bedraagt ​​200 pk en de batterij heeft een capaciteit van 60 kWh. De auto kan hierdoor 320 kilometer rijden op één lading.

De BMW X53 (elektrische X53)

De X53 is ook een SUV, maar iets groter dan de IX. De X53 zal in 2022 op de markt komen en is ook volledig elektrisch. De motor levert 300 pk en de batterij heeft een capaciteit van 80 kWh. Daarmee kan de auto 400 kilometer rijden op één lading.

Bovenstaande modellen zijn nog niet alle elektrische BMW’s die in 2022 op de markt komen. Zo komt er ook een volledig elektrische versie van de bekende BMW X-modellen. Dit zijn de X54 en X55. Beide modellen komen in 2022 op de markt en zullen voorzien zijn van een batterij met een capaciteit van 100 kWh. Hiermee kan de auto 500 kilometer rijden op één lading.

De BMW I7 (elektrische 7 serie)

De BMW I7 is de volledig elektrische versie van de luxe BMW series. Deze auto komt in 2022 op de markt en zal voorzien zijn van twee elektromotoren. Samen leveren deze motoren een vermogen van 600 pk. Daarnaast is de I-serie voorzien van een batterij met een capaciteit van 100 kWh. Hiermee kan de auto 500 kilometer rijden op één lading.

BMW heeft dus hard gewerkt aan de elektrificatie van hun modellen en in 2022 komen er diverse interessante elektrische modellen op de markt. Het luxe automerk heeft met deze auto’s zeker een mooie toekomst voor zichzelf in gedachten. Wij zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *