Benzine vs. diesel: een blik op de occasionprijzen

Benzine vs. diesel: een blik op de occasionprijzen

De dieselmotor blijft marktaandeel verliezen. Zowel op Europees als Nederlands niveau krijgt de zelfontbrander behoorlijke klappen. Daarbij stelde de Bovag dat momenteel de restwaarde van gebruikte diesels ook keldert omdat niemand ze meer zou willen hebben. Maar hoe staat de huidige markt er eigenlijk voor? AutoWeek legt occasions van enkele populaire modellen naast elkaar om dat uit te zoeken. Daaruit blijkt dat de diesel zich tot op heden nog aardig staande houdt.

Om een goede vergelijking te kunnen maken, zochten we van ieder model occasions uit bouwjaar 2015. Dat was tevens het laatste jaar dat dieselrijders nog konden profiteren van een lage bijtelling. De benzines en diesels moesten qua carrosserievariant, vermogen, uitrustingsniveau en kilometerstand ongeveer met elkaar overeen komen. De Peugeot 308 SW, Renault Mégane Estate, Volkswagen Golf en Volvo V40 mochten meedoen aan deze vergelijking. Deze auto’s vissen ongeveer in dezelfde vijver en waren destijds allemaal te verkrijgen met een bijtellingsvriendelijke ‘spaardiesel’.
Peugeot 308 Bij de Peugeot 308 gingen we voor twee exemplaren in het uitrustingsniveau ‘Blue Lease’. Zoals een aanzienlijk …

Lees verder…

Bron: Autoweek