Audi E-Tron wordt Audi Q8 E-tron

Audi E-Tron wordt Audi Q8 E-tron

De Audi E-tron en E-tron Sportback zijn in het SUV-wereldje van Audi momenteel de hoogst gepositioneerde modellen. Dat lijkt het tweetal ook te blijven. Met 4,9 meter lengte zijn de twee elektrische SUV's duidelijk een maatje groter dan auto's als de 4,68 meter lange Q5. In het segment van de Q5 komt Audi op afzienbare termijn met de Q6 E-tron. De elektrische E-tron-club wordt de komende jaren verder uitgebreid en dus is het tijd voor de elektrische SUV's die nu simpelweg 'E-tron' heten om ook met hun modelnaam de plaatsing binnen de familie duidelijk te maken.
Audi geeft op zijn sociale kanalen vrij dat het binnenkort het doek trekt van de Q8 E-tron. De naamswijziging die Audi op z'n elektrische SUV doorvoert valt samen met een facelift die op uiterlijk vlak geen groot nieuws brengt, maar die op technisch vlak waarschijnlijk wél voor verbetering zorgt. De Q8 E-tron 50 krijgt naar verluidt een 95 kWh accu, de 55 geheten versies krijgen 115 kWh in hun bodem.
Het is enigszins opvallend dat Audi de E-tron-modellen toevoegt aan de Q8-familie. De Audi Q8 is namelijk een SUV met een aflopende daklijn die als sportiever alternatief geld voor de Q7 en die maar weinig met straks Q8 E-tron en Q8 Sportback E-tron deelt.
Op 9 november stelt Audi de Q8 E-tron en Q8 Sportback E-tron aan het daglicht voor.

Bron: Autoweek