3 voordelen van een auto importeren uit Duitsland

De Nederlandse automarkt begint steeds meer te veranderen. Auto’s in Nederland worden namelijk steeds duurder. En dat doen pijn aan je portemonnee. Daarom besluiten steeds meer mensen om te uit te zoeken of er andere opties mogelijk zijn om op een gezonde wijze een nieuwe auto aan te schaffen. Daarbij wordt ook de optie om een auto te importeren uit Duitsland, steeds populairder. Daarom bespreken we in dit artikel drie voordelen van een auto import uit Duitsland.

Het bespaart kosten

Het eerste voordeel van een auto importeren uit Duitsland, is dat het frequent in kosten scheelt. De aanschafprijs van een auto is in Duitsland simpelweg goedkoper vergeleken met Nederland. Dit komt voornamelijk doordat de belastingen anders in elkaar gezet zijn. Daarnaast zijn er talloze autobedrijven in Duitsland die met elkaar concurreren, meer dan in Nederland. Het is nou eenmaal een prestige om de meeste auto’s verkocht te hebben in Duitsland, en daar kun je als Nederland ook flink profijt van hebben.

Een groot verschil in onderhoud

Een ander voordeel wat betreft het laten importeren van een Duitse auto, is dat ze vaak beter onderhouden zijn vergeleken met de auto’s op de Nederlandse markt. Het stereotype van een nette en georganiseerde Duitser blijkt in dit geval op een kern van waarheid te berusten. Ook zijn Duitse Algemene Periodieke Keuringen (APK) relatief strenger dan de Nederlandse versie. Daardoor zal een auto uit Duitsland altijd goed onderhouden zijn wanneer het wordt verkocht.

3 voordelen van een auto importeren uit Duitsland

Kies uit een groter aanbod

Tot slot heb je in Duitsland ook de keuze uit een veel ruimer aanbod vergeleken met Nederland. Dit is vanzelfsprekend ook logisch, Duitsland heeft immers veel meer consumenten in hun automarkt. Maar door dit ruime aanbod, valt er dus veel te kiezen. Wanneer jij het gevoel krijgt dat er op de Nederlandse automarkt niet veel auto’s te vinden zijn waar jij enthousiast van wordt, is het een goed idee om naar de Duitse markt te krijgen. Zo vergroot jij de kans om jouw droomauto te vinden. Ook zorgt dit ruime aanbod ervoor dat de prijzen, zoals eerder in dit artikel genoemd, laag blijven. Dit resulteert in een mooie win-win situatie voor de toekomstige bestuurder die besluit om een auto uit Duitsland te importeren.

In dit artikel hebben we drie voordelen besproken van een auto importeren uit Duitsland. Ten eerste zijn auto’s in Duitsland frequent goedkoper dan in Nederland. Daarnaast zorgt Duitse regelgeving en cultuur er voor dat deze auto’s uitstekend worden onderhouden door hun eigenaren. Tot slot kun je door de grootte van de Duitse automarkt kiezen uit een ruim aanbod, wat ook helpt met betrekking tot de gunstigheid van de prijzen. Al met al is een auto uit Duitsland importeren een zeer interessante optie voor degenen die een nieuwe auto willen aanschaffen tegen gunstige voorwaarden. Wij wensen je alvast veel succes met het aanschaffen van een mooie bolide, waar deze ook vandaan mag komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *