3 tips voor het kiezen van de juiste winterbanden

Het is bijna weer het einde van het jaar, een koude en gure tijd komt ons tegemoet. Naast de koude wind en het donker, komen er ook weer lage temperaturen hier heen. Sneeuw, ijzel en vorst. Prachtig om op te schaatsen, sneeuwballen mee te gooien, etc. Minder fijn is dit seizoen voor de auto. IJzel op de wegen kan zorgen voor ongelukken. Daarnaast wil je misschien dit jaar wel (weer) op wintersport. Bepaalde landen hanteren een verplichting op winterbanden vanwege heftige sneeuwval.Het is dus erg verstandig om juiste winterbanden te kiezen. Hieronder lees je drie tips bij het kiezen van winterbanden.

Winterbanden

Winterbanden zorgen ervoor dat je meer grip hebt op de natte weg. Daarnaast heb je met een bij winterbanden een kortere remweg. Bij een snelheid van vijftig kilometer per uur is de remweg, is de remweg gehalveerd, in tegenstelling tot zomerbanden. Het is verstandig om deze aan te brengen als de temperatuur onder de 7 graden komt. Ze zijn gemaakt van speciale materialen die het koude weer weerstaan. Wanneer je autobanden kiest, let dan op de grip, de veiligheid en het aanpassingsvermogen. Daarnaast moet je bij wintersport letten op het 3PMSF logo, het sneeuwvloksymbool. Dit zijn banden die bekend staan voor de prestaties in dichte sneeuw.

Tips

Bij het kiezen van winterbanden is het verstandig om te letten op de profieldiepte. Check daarnaast welke maat nodig is. Ga na wat je rijstijl is. Dit is in het belang bij het kiezen van het soort autoband. De rijstijl kan hierop invloed hebben. Het soort band kan namelijk invloed hebben op het comfort, de levensduur en de brandstofbesparing. Kies voor duurzame banden wanneer je veel in de stad rijdt, dit kan invloed hebben op slijtage. Als je een sportwagen rijdt, dan moet je letten op de sensatie, de wegligging en het comfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *