3 redenen waarom het een feest is om in een Porsche te rijden

Veel mensen dromen ervan om ooit een Porsche te bezitten. Stiekem voelt dat toch wel als de ultieme droom. Een jongens- of meisjesdroom die in vervulling komt. Zijn unieke uiterlijk, fantastische kwaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en het kenmerkende geluid zijn allemaal redenen om voor een Porsche te kiezen. Toch is het geen goedkope wagen. Zelfs niet als je een goedkoper model kiest of voor een tweedehands exemplaar gaat. Maar waarom zou je dan toch deze investering doen? Waarom is het dan toch de moeite waard om je geld bij elkaar te sparen en een Porsche te kopen? We zetten drie redenen op een rij.

1.  Talloze mogelijkheden


Een Porsche wordt gekenmerkt door de wijze waarop deze geheel naar wens kan worden samengesteld. Hoewel de basismodellen al van alle gemakken zijn voorzien, kun je zelf nog van alles toevoegen om de rijervaring nog beter te maken. Natuurlijk kun je op een later moment ook nog bijzondere extra’s toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een audio upgrade voor jouw auto? Ideaal als je er dol op bent om muziek te luisteren in de auto en het geluid nog net niet naar wens is. Door de juiste deskundigen in te schakelen, zorg je ervoor dat het geluid in jouw nieuwe Porsche straks onbeschrijfelijk goed is. Om kippenvel van te krijgen!

2.  Aanzien

Stiekem genieten de meeste mensen wel van de blikken die ze toegeworpen krijgen als ze in een mooie auto rondrijden. Zelf heb je vast ook wel gemerkt dat je blik direct getrokken wordt als er een unieke auto voorbij komt rijden. Dat kan ook niet anders. Besef tegelijkertijd ook dat het soort auto dat je rijdt ook invloed heeft op hoe mensen jou als persoon zien. Zeker als je de auto gebruikt om bijvoorbeeld klanten te ontmoeten. Als je dan met een Porsche aan komt rijden, zorgt dit direct voor meer aanzien.

3.  Ze behouden grotendeels hun waarde


Elke auto-eigenaar weet dat de waarde van hun voertuig al vermindert zodra ze die eerste keer de garage verlaten. Na enkele jaren kun je voor de meeste auto’s slechts nog een paar duizend euro ontvangen. Met de kanttekening dat deze wel goed onderhouden is. Een auto kan dan ook meestal niet als investering worden beschouwd. Als je echter voor een uniek exemplaar en een gewild merk kiest, dan is de kans groot dat de waarde van de auto relatief hoog blijft.

Sterker nog: unieke exemplaren worden meestal alleen nog maar meer waard als ze ouder worden. Zeker als de auto verder nog in optimale conditie is. Als jij jouw unieke Porsche goed weet te onderhouden en over enkele jaren te koop zet, is dan ook de kans groot dat je er nog best veel voor kan vragen. Een limited edition wordt soms zelfs nog meer waard. Dit maakt een Porsche dan ook een betere investering dan iedere andere auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *