3 dingen die je moet weten over een auto importeren uit België

Auto’s worden steeds duurder in Nederland. Jaar na jaar komen er nieuwe en strengere regels bij. De uitstoot moet omlaag, bijtelling gaat omhoog, en sommige auto’s mogen straks waarschijnlijk niet eens het centrum van een grote stad betreden. Daarbovenop is de benzineprijs ook tot gigantische hoogtes gestegen.

Hierdoor besluiten steeds meer mensen op hun eerste aankoop van een auto te besparen. Hoewel er vele methodes zijn om dat voor elkaar te krijgen, wordt een auto importeren steeds meer populair om te doen. Hoewel dit eerst voornamelijk via onze oosterburen gedaan werd, is België inmiddels ook een goede optie om een auto uit te laten importeren. Daarom bespreken we in dit artikel 3 voordelen van een auto importeren uit België bijvoorbeeld met Easyimport.

Het is vaak goedkoper

Het eerste voordeel van een auto importeren uit België, is dat het vaak goedkoper is vergeleken met een auto in Nederland aanschaffen. Op het eerste gezicht ruikt dit naar peper. Je hebt namelijk met importkosten te maken. Daarnaast moet je ook nog eens de administratie van de auto in order hebben, wat ook mee gaat tellen in de kosten. Ondanks dit, blijkt het vaak nog steeds goedkoper om een auto uit België te laten importeren. Dit komt simpelweg doordat de prijzen van auto’s een stuk lager zijn dan Nederland, waardoor het ondanks de netto kosten een voordelige optie is voor het kopen van een auto.

Meer kwaliteit voor een lagere prijs

Naast het gegeven dat Belgische auto’s goedkoper zijn dan Nederlandse auto’s, beschikt de Belgische automarkt over een tweede voordeel. Het is namelijk zo dat Belgen een wat luxere smaak hebben in auto’s vergeleken met Nederland. De voertuigen waaruit je kunt kiezen in België, zijn dus vaker van een hogere kwaliteit. Indien jij een fan bent van luxere auto’s, kan dit een interessante afweging zijn om te maken. Je krijgt namelijk een goede prijs-kwaliteitverhouding vergeleken met Nederland. Dit geldt voornamelijk voor de wat jonge tweedehands auto’s.

3 dingen die je moet weten over een auto importeren uit België

Het is vlakbij

Het derde en laatste voordeel van het besluit om een Belgische auto te importeren, is dat het relatief dichtbij is. Daardoor kun jij zelf op een vrije dag naar wat mooie auto’s kijken waarin jij interesse hebt, zonder dat je 600 kilometer verderop moet zijn. Ook maakt dit het makkelijk om na het aanschaffen van een auto uit België, zelf ermee terug te rijden. Wanneer jij liever jouw auto door een transportwagen mee laat nemen, is dit ook een uitstekende optie. Door de geringe afstanden, is het namelijk zo dat de kosten van een autotransport relatief laag zullen blijken te zijn. Dat scheelt weer een slok op een borrel voor jouw portemonnee.

In dit artikel hebben we drie voordelen besproken voor het importeren van een auto uit België. Naast dat het vaak goedkoper is om te doen, heb je ook de keuze uit meer luxe auto’s vergeleken met Nederland. Daarbovenop is het makkelijk om jouw auto te bekijken, op te halen of te laten transporteren. Wij wensen je veel succes met jouw auto importeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *