2022 online marketing trend: Price Monitoring Tool

Dit jaar is er een nieuwe trend ontstaan om jou te helpen bij het verkopen van je producten. Dus als jij een eigen webshop hebt en probeert je verkoop te optimaliseren is het aan te raden dit blog te lezen om alles te weten te komen over Price Monitoring tool. Er zal eerst uitgelegd worden wat deze term precies is en vervolgens hoe het jouw bedrijf het best vooruit kan helpen.

Wat is Price Monitoring eigenlijk precies?

Price Monitoring is een nieuwe techniek om de prijzen van jouw producten te vergelijken met die van je concurrenten. Het werkt met Google Shopping om achter deze info te komen en zet het vervolgens in een overzichtelijk overzicht neer zodat jij snel alles kan vergelijken. Het is daarmee een hele handige tool voor allerlei merken, online marketeers of webshops. Het allerbeste aan de tool is nog wel hoe makkelijk het te gebruiken is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk te filteren op producten, merken en/of concurrenten. Daarnaast kan je ook zoeken op categorieën, de inclusie van verzendkosten, EAN en nog veel meer. Vervolgens komt alle beschikbare data vanuit Google Shopping te verschijnen op jouw scherm. Bigshopper.nl biedt deze tool dan ook graag aan je aan.

Hoe kan het mij helpen?

Als jij probeert je eigen producten online te verkopen is deze tool dus extreem handig. Het geeft je immers inzicht in je concurrenten en kan op deze manier jou helpen om beter te bepalen welke producten je zou kunnen verkopen en welke prijs je daar het beste voor kan vragen. Daarnaast kan de tool helpen om je prijslabels naar Google Ads te exporteren. Veel consumenten beginnen in Google Ads hun zoektocht naar nieuwe producten, dus daar op verschijnen kan jou als producent een enorm voordeel geven. Dit zijn slechts enkele van de voordelen van Price Monitoring. Het is dus ten zeerste aan te raden aan iedereen die het beste wilt halen uit zijn of haar webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *